Cum am început

Totul a început cu un gând, o idee care a înflorit in mintea noastră și care s-a încăpățânat să ia formă ca un fluture frumos colorat. Trebuia să facem nu doar vin ci o licoare. O licoare care să desfete gusturile fine ale zeilor Olimpieni. Așa de sus țintim. Pregătim terenul, îngrijim via, culegem strugurii și facem vinul ca și cum misiunea noastră ar fi să pregătim ambrozia zeilor. Și pentru noi toți pasionații de vin sunt precum zeii.

Pasiunea

Vinul produs după rețete tradiționale este pasiunea noastră. Suntem pasionați de ceea ce facem pentru că știm că sunteți pasionați de ceea ce beți. Știm, de asemenea, că vă împărtășim pasiunea atunci când ne vizitați crama sau podgoria și când ne degustați vinul. Credem la fel ca voi, ca nu ne putem desfăta gustul și sufletul destul când este vorba despre vin.

Meșteșugul vinului

La Măcin este tradiție în meșteșugul vinului. Un sentiment puternic de armonie, familie și sărbătoare. Înrudirea cu pământul și fructele sale. Acestea sunt caracteristicile care sunt adesea folosite pentru a descrie Dobrogea în general și vinurile de Măcin în special.

Angajamentul nostru

Ne străduim întotdeauna în a face vinuri fine care îmbogățesc gustul și sufletul.

Viziune

Crama Măcin îndrăznește să facă cele mai bune și mai interesante vinuri din regiunea noastră, adevărate licori la care adăugăm pasiune, bucurie, suflet precum și solul și soarele dobrogean.

Istorie

Podgoria Sarica Niculiţel este cea mai veche podgorie a Dobrogei, o zonă cu un pitoresc aparte ce-şi întinde trecutul dincolo de perioada colonizării romane (în nordul Dobrogei romanii s-au instalat temeinic în acele vremuri, încă din secolul II, construindu-şi o serie de castre pentru apărarea imperiului de atacurile populaţiilor barbare, mărturie stând castrele Arrubium (localitatea Măcin), Noviodunum (Isaccea), Aegesius (Tulcea), Troesmis (Turcoaia).

Premii

Ne mandrim cu medaliile primite de-a lungul anilor.

Muscat du Monde – Medalie de Argint Muscat Ottonel – 2003, 2006,2010,2014
AWC International Wine Challenge – Diploma de Aur Renatus Alb, Renatus rosu – 2012
AWC International Wine Challenge – Diploma de Aur Viognier Curtea Regala
International Wine Challenge Londra – Diploma de Aur Viognier Curtea Regala

Crama Măcin

Cronologie

Location

Vinurile de Măcin sunt incărcate pe corăbiile negustorilor polonezi

Sunt documente care atesta ca in 1760 negustorii polonezi cumpărau vin de la Măcin și îl transportau pe Dunăre cu ajutorul corăbiilor încarcate la Isaccea.

1760

Location

Înființarea companiei care deține Crama Măcin.

Tradiția producerii vinului a continuat la Măcin neîntrerupt în ultimile doua milenii. Noul proprietar vine cu investiții consistente în cramă și podgorie.
Soiurile cultivate sunt Aligoté, Fetească regală, Fetească albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tămâioasă românească, Riesling Italian, Chardonnay, Voignier, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Shiraz, Fetească neagră și Băbească neagră.

2002

Location

Se lansează vinurile din gama Curtea Regală

Curtea Regală cuprinde o gama variată de soiuri precum Aligote, Muscat Ottonel, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon.

2005

Location

Noi investiții

Se câștigă primul proiect cu fonduri europene. Se plantează și reînnoiesc mai multe hectare de viță de vie și se fac investiții în utilajele cramei.

2008

Location

Vinuri de Măcin devin oficial Furnizor al Casei Regale a României

Vinurile noastre câștigă aprecierea Casei Regale a României și cu aceasta Crama Măcin se poziționează ca o cramă de elită în România.

2011

Location

Lansarea gamei premium Renatus

Ajutați de cele 4 elemente ale existenţei vieţii: soare, aer, sol şi apă am reușit să realizăm o combinație elegantă între 4 soiuri de renume.

2012

Location

Lansarea vinului Trei Brațe

Trei Brațe e un asamblaj deosebit care trebuie să fie descoperit în zilele lungi ale verilor călduroase. Aceste vinuri spun povestea locurilor, a ţinutului Nord-Dobrogean şi îndeamnă consumatorul la meditaţie, la gândul că natura şi vinul trebuie preţuite.

2012

Location

Lansarea vinului Tres Rosae

Tres Rosae este un vin expresiv şi echilibrat, cu o linie aromatică susţinută, reprezintă blazonul secular al celor care-l produc. Este campionul serilor lungi petrecute cu cei dragi, servit alături de gustări, aperitive şi mâncăruri lejere.

2012

Location

Reînnoirea titlului de Furnizor al Casei Regale

Vinuri de Măcin confirmă și continuă tradiția seculară a facerii vinului în Dobrogea și transforma parteneriatul cu Casa Regală a României într-o relație care are rădăcini puternice și profunde.

2014

Location

Lansarea soiului Viognier

Suntem una dintre puținele crame în toată țara care vinifică soiul Viognier. Este un vin alb cu o culoare galben aurie. Aromele intense de fructe proaspete (caise, piersici) și mirosul florilor de salcâm fac din Viognier un vin unic, rar, impresionant, bine echilibrat, dar în același timp delicat

2015

Location

Investiții în utilaje performante de producere a vinului

Al doilea proiect de investiții cu fonduri europene de la Crama Măcin. Crama se reutilează cu utilaje de înaltă performanță.

2017

Location

Lansarea vinului Moștenirea

Prin Moștenirea mesajul vinificatorului este acela ca soiurile autohtone ar trebui mai mult prețuite, promovate, lăsate moștenire urmașilor noștri ca să-și cunoască soiurile, baza sortimentală, genetica, într-un cuvânt originea.

2018

Call Now Button

Trebuie să ai minim 18 ani pentru a vizita acest site.

Te rugăm să confirmi că ai peste 18 ani